Het Pension | Appartementen | Locatie | Recreatie | Reserveren

Click here for the English version Klik hier voor de nederlandstalige versie Klicken sie hier fur das deutsche variante
 
 
Recreatie in de omgeving

Zonneweelde is gelegen in een uniek stuk hollands weideveengebied tegen het IJsselmeer. Oosthuizen ligt tussen de steden Edam/Volendam, Purmerend en Hoorn, de steden en dorpen in het gebied herbergen een schat aan cultuurhistorie. Dit is terug te vinden in de gebouwen en musea. Al deze informatie hebben wij voor u klaar liggen in een uitgebreide map.

De recreatie mogelijkheden op het gebied van wandelingen en fiets tochten zijn zeer uitgebreid door de polders met hun riet en waterlopen waar bijzondere vegetatie aanwezig is, maar ook de weilanden rond Oosthuizen met een aparte vogelpopulatie.

Daarnaast zijn er vele waterlopen als sloten, kanalen en grachten die geschikt zijn voor de grote- en kleine watersport. Vanzelfsprekend kan er in het IJsselmeer gerecreëerd worden, zoals zwemmen maar ook kanoën, surfen, vliegeren, vissen en alle andere denkbare aktiviteiten.
 

Bootverhuur
In ons prachtig polderlandschap met zijn vele vaarten en sloten willen wij u de mogelijkheid geven om een boottocht te maken. Om zo een unieke ervaring op te doen over de waterwegen van Noord Holland, waardoor u een heel ander beeld krijgt van de omgeving. Via de ringvaarten kunt u ook naar andere dorpen en gebieden varen waar u met de auto of op de fiets onmogelijk kunt komen. U zit in één keer midden in de natuur van Noord Holland en daar zult u een grote verscheidenheid aan vogels en in het riet en de polder levende dieren tegenkomen.

Fietsverhuur
 
Zonneweelde is een uitstekend startpunt voor tal van mooie fietstochten. In ons mooie veenweidegebied zal u fluitend begroet worden door verscheidene weidevogels.
Bij een boeking in Zonneweelde, kunt u een fiets huren voor de gehele dag. Ook informatie over een aantal mooie fietsroutes is bij ons te vinden.
 

Amsterdam
kamer, appartementen, zimmer, room, ontbijt, bed, breakfast, slaapplaats, logies, frühstuk, hotel,

guesthouse, pension, accomodatie, accommodation, Oosthuizen, Amsterdam, Hoorn, Volendam, Edam, Alkmaar, Zeevang, Westfriesland, 

vakantie, travel, holiday, zaanse schans, overnachten, overnachting, sleep, pension, vvv, zonneweelde, watersport, v.v.v. 

Noord-Holland, Nederland, Dutch, Netherlands, recreatie, ontspanning, relax, relaxen, bussiness, meeting, 

toerisme, klompen, wooden shoe, fiets, bike, fahrad, boot, ship, zemmen, surfen, IJselmeer, molens, 

Ferien, Spaß, Freizeit, Gemutliche, gegegend, Natur, Rühe, dampfzug, Tourismus, Rundfahrten, boten, windmill, meer, see,Bright lights, big city? Amsterdam! Een kleine hoofdstad met veel geschiedenis. Het is een van de mooiste historische steden, met een groot aantal musea, restaurants, winkels en, natuurlijk, grachten. Als er iets te gebeuren staat, dan is het hier. Als het een beetje vreemd is, dan is het hier.
Amsterdam ligt op nog geen 20 min. rijden bij ons vandaan!

 
Omgeving Alkmaar
De omgeving van Alkmaar biedt volop afwisseling en is bij uitstek geschikt voor een dagtocht. Het gebied heeft mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Het landschap toont waar Holland zo bekend om is: polders met stolpboerderijen, molens, waterlopen en bollenvelden en dorpjes als Stompetoren en De Rijp. Centraal ligt Kaasstad Alkmaar, stammend uit de middeleeuwen met meer dan 400 monumenten.

Molen bij Etersheim
De molen bij Etersheim ligt in een polder binnen een polder; voor de dijkverzwaring afgegraven tot het laagste punt van Noord-Holland. Direct langs de oude Zuiderzeedijk is prachtig te zien hoe laag ons land eigenlijk is.
De molen is geheel gerestaureerd en weer in staat de polder te bemalen. In de molen kunt u zien hoe de molenaar en zijn gezin rond 1900 leefden.

Geopend vrijdag t/m zondag van 11.00-20.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie over de molen en de activiteiten in het bezoekerscentrum kunt u terecht op www.debreek.com

  
Appartement Waterpoort Schardam
 
Zonneweelde
Oosteinde 87
1474 ME  Oosthuizen
Holland
Tel. 0299 401317
Mobiel 0653359380
info@zonneweelde.nl
Linkpartners: Waterpoort